duminică, 16 decembrie 2012

"CAT DE FRUMOS POATE FI UN ORAS URAT ?"


   Aceasta intrebare e prima pe care ne-o punem impreuna cu domnull Lucian Vasile, deschizand prima pagina a blogului "RepublicaPloiesti.net". Sunt zile cand imi vine sa parafrazez autorul si sa ma intreb si eu: "Cat de vesel poate fi primarul unui oras trist ?" Argumente? Nu trebuie decat sa iesi doar putin din Primarie si sa mergi la cativa pasi de ea:


                              pe strada Gheorghe Doja, vis-vis de sediul Politiei,



                                        pe strada George Cosbuc, langa piata



in spatele blocului de pe strada Unirii, langa Mc Donald's,



ori langa Procuratura, peste drum de fosta Maternitate...



                iar daca mergi prin parculetul de langa sediul Inspectoratului Scolar,



spre "Bariera Unirii", iti da seama ca oricand poate fi turnat aici filmul



           "Dincoace de bariera", continuare a celui denumit "Dincolo de bariera" ...

     As putea merge cu imaginatia mai departe si as putea sa-l parafrazez si pe Andre Maurois, care spunea in "Istoria Angliei" ca " Natura insasi sugera locul viitoarelor orase", zicand malitios " Orasul insusi sugereaza locul viitorului maidan " care nu va mai fi "cu dragoste", ci doar cu capre...


Nu am adaugat si magini cu "caprele" din centrul orasului...trebuie sa-i vedeti insa pe cei doi tineri din Afganistan care m-au intrebat in ziua comemorarii lui Nichita: " Omul-statuie" a fost "primary of Ploiesti"?


nu am apucat sa le raspund...mana lui era prea ocupata cu mana ei....



     Si totusi astazi am zambit cu gura pana la urechile ciulite sa aud cine "ma asculta", citand un " mayas" la moda: " mai as face o precizare..." 

Samantha Fox preciza si ea: "If music be the food of love, then play on" ....multumesc !

In fata semineului unde ard mocnit vreascuri ude,  putem indruga verzi si uscate, ascultand vocea "salbaticului copil", Enya...

                      http://youtube.com/watch?v=YvdhByrevZA












Un comentariu:

  1. Sa traiesti si tu "republicana-regalista" de Bucuresti... ! Pe 29 gerar 2013, daca ai drum prin urbea unde ai invatat matematica cu prof.univ.dr. Miron Oprea, te invit impreuna cu toti cei ce iubesc "Orasul cel Frumos", pe la 17 ceasuri trecute fix, la o agapa colegiala, neudata decat de apa topita a zapezii din curtea casei compozitorului Paul Constantinescu, unde voi vorbi despre implicarea directa a ploiestenilor la referend...scuze, "lovitura de stat" din 11 faurar 1865...Multumesc pentru urare, nu o sa imi fie prea greu: tata tocmai a implinit 88 de ani, bunicu' a plecat la o halba pe la 96, iar strabunica, la 104, impletea sosete de lana pentru copilu' ce urma sa treaca in acele batalioane romane, muntii Carpati...Sarutmana!

    RăspundețiȘtergere