joi, 8 decembrie 2011

POLITICA E STIINTA, ARTA SAU E DOAR O VORBA ROMANEASCA ?

"Anul 2011 va fi cel mai bun din ...urmatorii 15", prohodea un popa-analist dambovitean, la vederea soborului de preoti politico-financiari europeni, care de-a dreapta si de-a stanga euro-catafalcului de la Bruxelles propuneau diverse modalitati de imbalsamare a Coanei Europa in caz de... care prin metoda stramoseasca a afumarii noroadelor, care cu proptirea si vopsirea pasarilor greco-latine in culori roze, sau si mai bine, cu un descantec valah: "Sa ne tinem de neamuri", cum zicea mai an baciul Snegurean, reactualizat acum de badica Traian, cu staif ortoman...

Delegatia de bocitoare carpatine aterizata ieri la Marsilia (iarasi in port? da' aveam si noi la Braila, la tanti Elvira...) a fost intampinata la tarmul aerodromului, de consulul roman, nimeni altul decat Ioan T. Morar, binecunoscut mai vechilor studenti U.A.S.C.R-isti bucuresteni de acum 35 de ani.


    

Plecat din Oradea acum aproape 40 de ani, (dupa ce a depus juramantul ca comandant de unitate)
avea sa descalece in capitala si sa-si inceapa opera literara cu articole dure la "Viata studenteasca"

La Costinesti in tabara, il imita pe Ceausescu, ceea ce avea sa-i aduca faima in grupul "Divertis" de dupa '89

Ata l-a tras (natural-ombilical) spre Catavencu si mai apoi a inceput a cutreiera lumea, blogarind, pana in Noua Caledonie, unde se visa ambasador, consul sau macar atasat cultural...
Politica nu e stiinta, cum spune neamtul, nici arta asa cum glasuie frantuzul, asa ca ramane cum s-a stabiit si ieri in sedinta comisiei de buget finante: la noi politica e o...sau nu, era vorba doar de diplomatie?
3 comentarii:

  1. Acest blog e un pamflet si va fi tratat ca atare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioan , fiindcă tot am avut bucuria să te cunosc , imaginează-ţi că sunt în faţa ta şi-ţi spun ... Politica românească ?! Hmmm ... e doar (nici măcar)o vorbă !
    Să ai zile line şi senine !

    RăspundețiȘtergere