vineri, 14 decembrie 2012

DECEMBRIE LA MARE (Dedicatie pentru prietenii de pe Litoral)


Mai tineti minte bizarul articol aparut in " Scanteia tineretului " din 18 decembrie 1989?Ce ziceti daca in contextul celor intamplate mai ieri, public acum aceasta imagine?Sa fie asta ultima solutie? Revolutia in "budigai" ? (cuvantul e luat cu polonicul din oala unde fierbe " o zeama de cuvinte", blogul anului 2012)

Pe bulevardul cu castani al Ploiestilor au defilat si cei cu mana dreapta intinsa oblic spre dreapta, asa cum fac acum cei din Grecia, apoi cei ce zvarleau flori catre soldatii ce salutau ca mana la chipiul saltaret de pe crestet din cauza trepidatiilor tancurilor cu stea rosie pe turela, dar au trecut cate trei si zeci de trasuri in care in prima era asezat un melon, in a doua un baston cu maner din fildes si in ultima, un chefliu ce venea de la restaurantul Garii tinut de Dobrogeanu Gherea...sincer, in locul "dreptacilor", al stangacilor" sau al celor ce au luat si cu stanga si cu dreapta, iar noua ne-au dat doar degetul mijlociu, prefer solutia Mazare...chiar daca poarta bereta Che-Guevareza si canta "Avanti o popolo, alla riscossa, Bandiera rossa" in pauza dintre doua revolutii pe plaja Copacabana...Ionel Fernic a ales varianta muzicala "Iubesc femeia", compunand celebrul cantec interbelic in timp ce se intorcea cu trasura incarcata cu grizete, de la o intrunire politico-bahica ce avusese loc la Ceptura....


2 comentarii:

  1. Acest blog e un pamflet si va fi tratat ca atare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cati invidiaza cariera politica a lui Mazare, dar pentru "haremul" asta il invidiaza multi, cu siguranta! Dar...scopul scuza mijloacele, nu? Mai bine asa decat boicot la referendum!

    RăspundețiȘtergere